Marktonderzoek

Bij marktonderzoek wil de opdrachtgever een beter beeld krijgen van wat er in de markt speelt en wat de behoefte is van de markt. De aanpak van Papilio is het slim combineren van de verschillende informatiebronnen. Vaak is binnen een organisatie heel veel bekend over de markt en op internet is veel informatie beschikbaar. Door vervolgens extern informatie te verkrijgen bij brancheorganisaties, leveranciers, klanten en relaties wordt bevestiging gekregen van wat bekend is en er komt nieuwe, opvallende informatie naar voren. Deze nieuwe informatie ondersteunt bij het bepalen van de te nemen vervolgstappen. Dit kan op strategisch niveau zijn, maar het kan ook gaan over de wijze van een productintroductie.

Project uit de praktijk ‘Marktonderzoek geeft duidelijk beeld’
Een onderneming wilde weten wat er daadwerkelijk leeft bij de klanten en prospects. De directie kreeg de indruk dat mede door de crisis klanten anders reageren en andere dingen vragen. "Juist daarom wilden wij meer inzicht in de thema's en problematieken van onze klanten en een beeld krijgen van de nieuwste ontwikkelingen en trends in deze voor ons zo belangrijke markt”, aldus de directeur. "Esther Visser van Papilio Marketingoplossingen pakte dit project professioneel aan. Zij heeft veel ervaring in de b-to-b markt en voert kwalitatief hoogwaardige gesprekken om de benodigde informatie en inzichten te verkrijgen. Vervolgens vertaalt zij de uitkomsten heel helder en praktisch en geeft advies over hoe wij op de juiste wijze in kunnen spelen op de 'echte' wensen van onze klanten. Het meest bijzondere aan Esther vind ik dat ze heel scherp vaststelt welke interne en externe activiteiten nodig zijn om daadwerkelijk tot realisatie van de doelstellingen te komen."

Klanten zeggen

Quotes

Het marktonderzoek, het klantenonderzoek en de SWOT-analyse gaven nieuwe inzichten waarmee we onze marketingstrategie hebben bijgesteld.

— Stan van Diessen
Roymans Bevestigingsmaterialen BV


Bel mij!


Offerte aanvragen


Aanmelden nieuwsbrief