Klanten marketingonderzoek

Marketingnieuws 15

INTRO
Hier is de nieuwe uitgave van Papilio MarketingNieuws, de nieuwsbrief die een aantal keer per jaar verschijnt. In deze uitgave vind je een aantal klanten in beeld, een korte samenvatting van een marketingboek en marketingtips. 

KLANTEN IN BEELD
Graag geven wij je een indruk van de activiteiten bij een aantal van onze klanten. Voor deze bedrijven hebben wij afhankelijk van de vraag de volgende diensten aangeboden: marketingstrategie, marktonderzoek, inventarisatie-onderzoek, kwalitatief klantenonderzoek, workshop positionering, workshop SWOT, portfolio-analyse, marketingplan en begeleiding bij de uitvoering van de marketingactiviteiten zoals het opzetten van een website, documentatie, nieuwsbrieven, free publicity en evenementen.’

INTERESSANT MARKETINGBOEK
Doe je voordeel met Marketing 3.0
In Marketing 3.0 neemt Philip Kotler je mee naar het volgende niveau van marketing waar klanten meer zijn dan alleen consumenten. Marketing was productgericht, werd consumentgericht en is zich nu meer en meer aan het ontwikkelen tot mensgericht. Het maken van oprechte en authentieke verbinding met de individuele klant staat in dit boek centraal. De traditionele marketingmodellen en –principes sluiten hier niet meer op aan. Marketing 3.0 laat zien hoe je klanten, medewerkers, distributeurs en leveranciers – die bewuster, actiever en invloedrijker zijn dan ooit – als integraal onderdeel van je marketing- en businessstrategie benadert en proactief kunt inzetten. Je leert om de marketingstrategie te vertalen naar de belangrijkste normen en waarden van de doelgroep om zo onderscheidend vermogen te realiseren.
Wil je meer informatie over Marketing 3.0 of een vrijblijvende afspraak? Bel dan met: 071 - 54 29 777 of stuur een e-mail naar esthervisser@papilio.nl

MARKETINGTIPS
Maak communicatiemiddelen meer visueel
Het visueel overbrengen van je boodschap werkt zeer effectief. Door de technologische ontwikkelingen denken en doen we steeds meer in beelden en dat neemt verder toe door de mogelijkheden van mobiele telefoons en tablets. Speel daar slim op in en maak je communicatiemiddelen meer visueel met kleurrijke afbeeldingen, illustraties en foto’s. Het laten zien van de positionering en toegevoegde waarde van je bedrijf laat zich prima presenteren met een film. Bewegende beelden als vorm van visualisatie zijn vooral onderscheidend als je op een speelse wijze de boodschap kan overbrengen. Ook hier scoor je mee op de website. Benut film vooral ook om de boodschap over te brengen via de social media kanalen. Zoals het spreekwoord luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Klanten zeggen

Quotes

Dankzij het kwalitatieve onderzoek van Papilio heeft Coolmark een duidelijke positionering in de markt. Bovendien is aangetoond op welke punten Coolmark zich onderscheid van de concurrentie en welke diensten gewaardeerd worden.

— Richard Droop
Managing Director van Coolmark BV


Bel mij!


Offerte aanvragen


Aanmelden nieuwsbrief